středa 20. února 2019

MLSÁNÍ aneb ořechové krémy z Justrealfood.cz

Jsem moc ráda, že ti mohu představit e-shop www.justrealfood.cz, který má ve svém sortimentu vše, co potřebuješ pro racionální zdravé stravování. Miluji jídlo a miluji také zkoušet nové chutě. Tento internetový obchod ti nabízí tolik dobrot, které stojí za ochutnání! Od bio, raw až po vegan stravu.

Při objednávce jsem věděla, že rozhodně nemohu zapomenout přihodit do košíku nějaké ty ořechové krémy. To je moje neřest! Baví mě objevovat nové značky a nové kombinace oříšků. Zde je výběr veliký a na své si přijde určitě každý - od známé značky po méně známé, které jsem doposud neznala a ráda objevila.


Lucky Alvin - Arašídy s mléčnou čokoládou

Dlouho jsem četla recenze ořechových krémů této značky, až jsem neodolala a konečně se rozhodla tento produkt také odzkoušet. Nechápala jsem se, co na něm lidé mají, vzhledem k tomu, že složení není úplně čisté. Osobně bych vyřadila sladidlo maltitol pro jeho nadýmavé účinky, ovšem to je záležitost preferencí. Záleží čistě na tobě, co do svého těla dáš.


Já tomuhle máslu ale i to sladidlo na víc odpouštím, protože je to ráj na zemi! Extrémně jemně namleté arašídy v kombinaci se sladkou mléčnou čokoládou pohladí tvé chuťové pohárky. Chuť je opravdu jemňoučká, lahodná, máslo se nijak přehnaně nelepí na zuby, nemá žádný chemický či jinak vtíravý ocásek a také božsky voní.


Je ideální na lívance, palačinky, klidně na vánočku či rohlík nebo na chleba, ale určitě také do kaší. Zkrátka jej použiješ stejně jako všemi milovanou nutellu, ovšem tohle je zdravější verze! Já jej mám stejně nejraději jen tak na lžičku, kdy si naplno vychutnám onu chuť ořechů v kombinaci s čokoládou. V rámci racionálního stravování je jedna lžička denně naprosto v pořádku, nijak to tvé postavě neublíží, a pokud to pohladí tvou duši, pak účinky na psychiku jsou ty nejdůležitější! Upozorňuji však, že zrovna u tohoto typu produktu je velmi složité přestat, jakmile se do něj pustíš. Já též plánovala jednu lžičku denně… no nechápu jak, ale velmi rychle jsem se u tohoto krému dostala na dno skleničky.

Sklenice 330 g stojí 139 Kč, což je velmi příjemná cena.

Natuneta

Dalším produktem, který jsem dostala možnost vyzkoušet, je krém z lískových oříšků a kakaových bobů. Ve složení se nachází 75% pražená jádra lískových ořechů, agávový sirup, 12% kakaové boby a himalájská růžová sůl. Složení je mnohem čistější (než u výše zmíněného másla) a mně sympatičtější. Neobsahuje žádné stabilizátory, aditiva či jiné zvýrazňovače chutí. Tohle je prostě zdravé mlsání!


Balení má 140 g a stojí 149 Kč. Za kvalitu si holt připlatíš. Mně takto malé množství úplně vyhovuje, jelikož je skladnější, takové krémy by se měly spotřebovat do 2 - 3 týdnů, což mi nedělá problém v případě menší sklenice a v neposlední řadě se tolik nepřecpeš, když spořádáš na posezení půlku.


Tento krém bych doporučila lidem, kteří mají rádi hořkou čokoládu, jelikož v něm převládá chuť kakaových bobů. Chuť je hořčejší, výraznější, ale vůbec ne nijak chemická. Oříšky a kakaové boby se nádherně doplňují a chutě spolu souzní. Když mě honí mlsná (konkrétně po čokoládě), stačí lžička a je to!

Arašídový krém pražený

Značku Natu jsem doposud neznala, ale velmi rychle si získala mé sympatie. Vždycky od značek ráda zkouším jejich arašídové krémy - je to takový základ, který hodně vypoví o kvalitě jejich produktů. Tento krém má 300 g a stojí 109 Kč. Poměrně cena-kvalita je naprosto božský! Sklenice je obrovská, tudíž ti dlouho vydrží.


Hlavním benefitem tohoto produktu je složení. Obsahuje totiž 100 % arašídů a nic víc! Žádné stabilizátory, aditiva, přidaný cukr, sůl ani jiné zvýrazňovače chutí. Pro zdravé a čisté stravování je tohle dokonalost! Navíc arašídy obsahují spoustu pro tělo prospěšných látek (vitamíny E, B1, B3, koenzym Q10, kyselinu listovou, hořčík a fosfor) a jsou výborným zdrojem bílkovin.


Konzistence je velmi řídká, což se od složení dá očekávat. Já tohle miluji! Miluji, jak to teče, jak je máslo jemňoučké… tohle je food p*rno! Maximálně si vychutnáš chuť arašídů. Pokud máš chuť na něco slaného, pak místo brambůrek či solených oříšků sáhni po této dobrůtce. Stačí lžička a uspokojíš své touhy.

Díky tekuté konzistenci je ideální na pečení (přidej jej do koláčů, buchet), také do lívanců, domácích raw tyčinek či kuliček. Ráda si jej přidávám do kaší nebo jen tak na tousty. Tohle mohu maximálně doporučit!

sobota 16. února 2019

MLSÁNÍ recept na kokosové lívance

Jsem moc ráda, že ti mohu představit e-shop www.justrealfood.cz, který má ve svém sortimentu vše, co potřebuješ pro racionální zdravé stravování. Miluji jídlo a miluji také zkoušet nové chutě. Tento internetový obchod ti nabízí tolik dobrot, které stojí za ochutnání! Od bio, raw až po vegan stravu.



Ráda peču a v posledních měsících jsem našla zálibu ve zkoušení různých alternativních bezlepkových mouk. Mandlovou jsem již do svého jídelníčku zařadila před časem a nyní jsem se rozhodla vyzkoušet také Bio kokosovou mouku. Je vhodná pro bezlepkáře a také ji jistě ocení příznivci low carb stravy vzhledem k nutričním hodnotám (ty se dočteš na webu). Mě osobně velmi mile překvapil vysoký obsah vlákniny! Je získaná z čerstvé kokosové dužiny po vylisování oleje, poté se suší a mele na prášek. Představovala jsem si tuto mouku jako namletý klasický kokos, ovšem má velmi specifickou chuť. Kokosovou mouku můžeš využít nejen na vaření a pečení, ale také do jogurtu či do kaše, tedy bez tepelné úpravy. Já s ní vytvořila výtečné kokosové lívance!


Recept:
- 3 malá vejce
- Špetka soli
- 100 ml mléka (kravské, kokosové či mandlové - volba je na tobě)
- 40 g kokosové mouky
- 20 g vanilkového či kokosového proteinu
- 1 lžička prášku do pečiva
- 3 lžičky jemně namletých ovesných vloček
- Sladidlo dle preferencí
- Ghi nebo kokosový olej na smažení
+ na ozdobení plátky mandlí (či jiné oříšky), kokos, čokoláda nebo ořechový krém

Smíchej vejce, špetku soli a mléko - pořádně těsto vyšlehej! Poté přidej do mouky prášek do pečiva a společně s proteinem a ovesnými vločkami promíchej. Pokud chceš, můžeš přidat ještě březový cukr neboli xylitol. To je sladidlo, které se získává z dutiny a kúry břízy bělokoré. Pro člověka má oproti klasickému cukru mnoho výhod. Například má až o 40 % nižší kalorickou hodnotu a nízký glykemický index. Na první pohled vypadá jako klasický krystalový cukr a také chuť je velmi podobná. Jelikož připravuji jídla i pro diabetika, alternativy klasického cukru v rodině neustále vyhledáváme. Mnoho alternativ má "zvláštní" chuť či divnou konzistenci, nicméně tato se nejvíce podobá tomu "normálnímu" cukru, jak jej všichni známe. A ihned v naší domácnosti našel využití.


Těsto bude poměrně dost husté, tak to mám já ráda, aby se mi snadno tvarovali na pánvi lívance. Pokud chceš těsto spíše "palačinkové", pak přidej více mléka. Poté nech těsto alespoň 20 minut odležet v lednici. Kokos se rád ukládá na spodku mísy, proto průběžně promíchavej při smažení.

Na smažení si připrav ghíčko. Oč se jedná? Jedná se o přepuštěné máslo, které má oproti tomu klasickému hned několik výhod. V první řadě se nepřepaluje, proto je ideální na smažení. Taková sklenice 450 ml ti bez problému vydrží celý rok a nemusíš jej mít ani v lednici. Také má blahodarné účinky pro zdraví člověka (nezvyšuje ani cholesterol). Voní jako pravé máslo, ale chuťově je trošku rozdílné. Je takové více našlehané a jemnější. Při smažení ho stačí skutečně jen malá kapka na začátku a poté již není nutné přidávat. Chuť připravovaného jídla nijak nemění, pouze při smažení příjemně máslově voní! Rozhodně produkt, který se vyplatí mít doma.


Těsto mi vyšlo na 4 středně velké lívance, což je porce ideálně pro dva lidi. Možná se to někomu bude zdát málo, ale lívance vzhledem k vysokému obsahu proteinu a vlákniny nasytí a zaplní žaludek rychlostí blesku. Samy o sobě jsou lívance chuťově nevýrazné (pouze jemná chuť kokosu a proteinu), proto si je ráda ochutím!


Není žádným tajemstvím, že miluji ořechové krémy! Dlouho jsem četla recenze na Lucky Alvin - Arašídy s mléčnou čokoládou, až jsem neodolala a konečně se rozhodla tento produkt odzkoušet. Nechápala jsem se, co na něm lidi mají, vzhledem k tomu, že složení není úplně čisté. Všechno mu však odpouštím, protože tohle máslo je ráj na zemi! Extrémně jemně namleté arašídy v kombinaci se sladkou mléčnou čokoládou pohladí tvé chuťové pohárky. Ke kokosovým lívancům báječně ladí, nicméně ráda si jej dopřeji také jen tak na lžičku.


A jakož to milovník čokolády jsem lívance dozdobila ještě jednou kostičkou BIO RAW Čokoláda Pacari 70%. Tato čokoláda má 50 g a stojí 99 Kč. Již na první pohled vypadá balení luxusně, proto je ideální i jako dárek. Mezi její hlavní benefity patří to, že je vegan, bez lepku, sóji a umělých přísad.


Výsledek byl prostě božský! Tyto lívance jsem rozhodně nedělala naposledy!