úterý 17. září 2019

RECENZE Bourjois Rouge Fabuleux saténová rtěnka

Přiznávám, jsem vinna - jsem rtěnkový maniak! Já si ale prostě nemůžu pomoct a přijde mi, že rtěnek není nikdy dost. Ačkoliv jich mám doma požehnaně (stejně točím stále dokola 5 oblíbenkyň), pak vždy narazím na nějakou novinku a musím ji vyzkoušet. Někdy je důvodem koupě odstín, který si myslím, že ještě nemám a nutně jej potřebuji, jindy mě zaujme finish a celkový marketing okolo.

Značku Bourjois já mám velmi ráda! Toho sis zajisté mohla všimnout již v několika mých předchozích recenzích. Je to značka lidová, ceny jsou příznivé a kvalita je více než potěšující. Oblíbila jsem si jejich produkty na pleť (podkladová báze, rozjasňovače…), ale největším fanouškem jsem jejich rtěnek! Mám pocit, že jsem vyzkoušela snad všechny jejich řady a právě řada Rouge Fabuleux mi chyběla…

bourjois-rouge-fabuleux-satenova-rtenka

V tomto článku se podíváme na zoubek Bourjois Rouge Fabuleux saténová rtěnka. V jejich nabídce se nachází vskutku úchvatné odstíny a na své si přijde prakticky každý. Některé jsou neutrálnější, méně výrazné, tudíž ideální na každodenní nošení. Jiné jsou naopak na první pohled nápadnější a pro někoho také odvážnější.


Já si vybrala odstín 08 Once Upon a Pink. Pro mě poměrně nezvykle výrazná barvička (jsem totiž forever nude holka), ale chtěla jsem tuto saténovou řadu otestovat a to se nejlépe dělá na křiklavějších odstínech - tady se pozná ona kvalita. Na e-shopu se tato kráska tváří více do cyklaménova, taková až neonově růžová s kapkou fialové. Ve skutečnosti je odstín lehce tlumenější. Tmavší růžová skoro až do červena. Rozhodně má studený podtón, což nasvědčuje tomu, že opticky bělí zuby. Na tmavších odstínech pleti bude působit méně nápadně, zatím co pokud jsi bledulka a ještě k tomu blondýna, tak to barvička pořádně rozjede! Bude zářit na míle daleko!
bourjois-rouge-fabuleux-satenova-rtenka
Rtěnka má klasických 2,3 g a stojí 202 Kč ve slevě na Notino.cz. Moc se mi líbí, že ze spodu lze vidět odstín rtěnky. Když tedy hledáš ve své rtěnkové sbírce v šuplíku, snadno se orientuješ, po jaké rtěnce saháš. Zároveň je design decentní. V jednoduchosti je krása a tady se to opravdu podařilo pozvednout na vyšší level! Rozhodně nevypadá jako rtěnka za 2 stovky.

bourjois-rouge-fabuleux-satenova-rtenka

Rtěnka má maximální pigmentaci. Kryje v první vrstvě naprosto dokonale. Nanášení je snadné. Má perfektní tvar, s kterým snadno vykreslíš obrysy rtů. Efekt, jak název napovídá, je saténový. Není tedy ani matná, ani lesklá. Takový finish já mám nejraději. Miluji matné rtěnky, ale když rty nejsou v kondici, jde to vidět. Na lesk si tolik nepotrpím, takže tohle je zlatá střední cesta.

bourjois-rouge-fabuleux-satenova-rtenka

Na rtech vypadá skvěle. Nezvýrazňuje šupinky, necuckovatí, neflekatí, nikam se neslévá, pěkně drží na svém místě. Rozhodně se jedná o lepší průměr, co se výdrže týče. Neočekávej ovšem neslíbatelnou rtěnku! Po jídle se ze rtů ztrácí a je potřeba ji znovu aplikovat. Pokud však budeš pouze mluvit a opatrně pít, pak ti vydrží naprosto bez problému 6 hodin.
Rty vypadá plně, šťavnatě, barva je krásná… A navíc maximálně oceňuji to, že nijak nevysušuje! Není potřeba pod ni použít ani balzám. Komfort zaručen!

Pokud sháníš dobrou rtěnku na každodenní nošení a vybereš si ze škály odstínů, pak tohle je to pravé ořechové pro tebe. Nebudeš zklamaná.

Žádné komentáře:

Okomentovat