pondělí 24. června 2019

Hra nejen pro pravé gurmány - Jídlo s.r.o.

Léto je tady a spolu s ním také grilovačky, rodinné sešlosti či jiné večírky, které si žádají pořádnou dávku zábavy! V mém okruhu blízkých zastáváme pravidlo, že žádná pořádná party se neobejde bez nějaké té deskové hry. A právě proto si moc vážím spolupráce s Albi, která je na trhu deskovek bezkonkurenční! Ten výběr, ty možnosti, ty super nápady… na své si přijde skutečně každý.



Tentokrát tu mám tip pro všechny milovníky jídla! A upřímně - kdo nemiluje jídlo?! Zábavnou kvízovou hra Jídlo s.r.o. může hrát 2 - 6 hráčů (pokud budete mít vícero figurek, určitě se může zapojit i více lidí). Tento fakt velmi oceňuji, protože jednou si chci v klidu s kamarádem zahrát ve dvou a jindy jsme zase celá parta. Zároveň se nemusíme rozčleňovat na týmy nebo do dvojic, každý jede sám za sebe. Výrobce udává, že délka hry se bude pohybovat od 30+ minut. Vidíš, nebudete muset hrát 10 hodin a u toho už být úplně znudění… tohle je ideální stav. Hra je určena pro věkovou kategorii 12+. Jsem si jistá, že bude bavit jak puberťáky, tak pracující dospělí nebo třeba tvou babičku a dědečka.


K samotnému hraní nepotřebuješ žádné speciální znalosti, ačkoliv jsou výhodou. Není to nikterak složité, nemusíš řešit hlavolamy, počítat příklady ani pátrat v paměti, kdy byla bitva na Bílé hoře. Samozřejmě jedná o kvízovou hru, nicméně pokud odpověď nevíš, je to snad ještě větší zábava si tipovat! Není to hra jen pro ty největší šprty, nemusíš se bát, že se ztrapníš…

Zároveň jsem si jistá, že se při ní naučíš něco nového. Zjistíš pár zajímavostí a obohatíš se o nové zkušenosti. Nenásilné učení a zábava zároveň? Výrobci prostě věděli, co dělají. "Díky hře Jídlo s.r.o. se každý gurmán může stát opravdovým znalcem dobrého jídla a pití. Z gurmána se můžete vypracovat až na gurmeta, který má v malíku všechny gastronomické pojmy a termíny a ani v luxusní restauraci ho nic nezaskočí. Snad možná jen cena."

Hra je inspirována pořadem Jídlo s.r.o. z internetové televize Stream.cz. Určitě ti tento pořad neunikl, proto tušíš již předem, oč se jedná. Dle mého názoru to bude naprosto dokonalý dárek pro kohokoliv, ať už pro ženu nebo muže, pro kámošku nebo taťku…


Karty s otázkami jsou rozděleny do 4 okruhů: česká jídla, zahraniční jídla, nápoje a zajímavosti. Na jedné straně jsou klasicky otázky a na straně druhé pak odpovědi (jsou tam výběry ze 3 možností). Na začátku hry si karty rozdělte na 4 hromádky, dohodněte se na míře přesnosti odpovědí a postavte na herní plán figurky. Poté už jen házíte kostkou, postupujete po políčkách a pohyb figurky určitě příslušný okruh otázek (dle symbolu). Pokud hráč na otázku neodpoví správně, pokračuje další hráč po jeho levici. Pokud hráč odpoví správně, získává kartu z daného okruhu otázek. Cílem hry je nasbírat 4 karty s otázkami ze 4 různých kategorií. Samozřejmě jsou součástí hry pravidla, které si předem nastudujte.


Jedná se o hru, při které nebudete řešit 2 hodiny pravidla. U nás každý ihned pochopil, o co se jedná, co má dělat a jak to má být. Při samotné hře nedošlo k žádným nejasnostem. Můžu tedy upřímně říct, že se jedná o skutečně jednoduchou hru, kterou prostě vytáhneš na party a jedeš! Žádné složité přípravy a vysvětlování… Nepotřebuješ ani nic navíc! Žádné papíry, tužky, nemusíš se u toho nijak hýbat… jen sedět a popíjet nebo pojídat něco dobrého!

My jsme se u hraní zasmáli jako dlouho ne! Byla to skutečně zábava. Nikdo nebyl naštvaný, nikdo se s nikým nehádal, nikdo se nikomu neposmíval a ještě jsme objevili různé zajímavosti, které nám utkvěli v paměti.



Věděla jsi například na jakém oleji se připravují chipsy Bohemia? Proč měla Tatranka původně tvar trojhránku? Králičí, krůtí, pštrosí - které maso má nejvíce tuku? Odkud pochází název Dalamánek? Nebo který plyn se nechává působit na banány, aby dozrály? Ze které země pochází ementálský sýr? Prý člověk, který trpí karnofobií, se děsí masa! Tohle a mnohem více se dozvíš, pokud si hru zakoupíš.

Já hru všemi deseti mohu doporučit! Seženeš ji na prodejnách nebo e-shopu Albi za 449 Kč: https://eshop.albi.cz/jidlo-s-r-o/.

Žádné komentáře:

Okomentovat