středa 28. srpna 2019

RECENZE toniky od Ziajy

V tomto článku se podíváme na zoubek tonikům značky Ziaja. Přes léto si make-up na pleť nedávám, mám raději, když pleť dýchá a stejně by mi z ní hned slezl v úmorných vedrech. Nicméně i když si na pleť nenaneseš make-up, i tak si ji musíš každé ráno a večer vyčistit! Všechny ty nečistoty ze vzduchu, jak si saháš na pleť špinavými prsty… to rozhodně na pleti nemůže zůstat! K těmto účelům používám toniky namísto agresivních odličovačů.


Acai berry pleťový tonik s kyselinou hyaluronovou

Produkt má 200 ml a stojí 109 Kč. Takto velké balení ti bez problému vydrží cca 1 a půl měsíce každodenního používání. Obsahuje praktickou pumpičku s rozprašovačem, který nanáší přiměřené množství na odličovací tamponek. Aplikace je tak snadná a bezproblémová.


Tento pleťový tonik obsahuje přírodní účinné látky - plody acai, glukonát vápenatý, vitamín C, provitamín B5 a kyselinu hyaluronovou. Právě kyselina hyaluronová je v péči o pleť hvězda! Je tělu vlastní, máme ji všichni, ovšem s věkem se pomalu vytrácí a my ji můžeme prostřednictvím produktů doplňovat. Pleť tak zůstane vypnutá, pružná a na první pohled vitální, i přestože se nám roky navyšují.


Tonikum by mělo pleť jemně vyčistit, odstranit zbytky make-upu a připravit pleť pro další ošetření. Po toniku přichází na řadu sérum a pleťový krém. Kromě toho, že pleť vyčistí, zároveň ji hydratuje a tonizuje. To ti zaručí zdravý a zářivý vzhled!

Na pokožku je velmi šetrný. Nijak mě nedráždí, nevadí - a to mám velmi citlivou pokožku. Samozřejmě je potřeba ji tamponkem agresivně nedřít. Má velmi jemnou svěží parfemaci (jakoby borůvky?), která nedráždí ani můj nos, ani mé oční okolí. Nicméně je potřeba zmínit, že určitá vůně zde je (pro ty z vás, které si potrpí na produkty na pleť bez parfemace).

Za dobu používání se má pleť nijak nezhoršila, naopak je tento rituál s tímto produktem v létě velmi příjemný a osvěžující. Dělá svou práci poctivě. A za ty peníze? Pecka! Rozhodně doporučuji vyzkoušet.

Olivové listy pleťový tonik s vitaminem c

A jako druhého představitelé toniků značky Ziaja tu mám tento z olivové řady. Má opět 200 ml a stojí 100 Kč. Balení je totožné a stejně praktické.

Pleťový tonik s výtažkem z listů zelené olivy a vitamínem C a D-panthenolem ve formě jemné mlhy pro péči o pleť přirozeným zdravým dermatologickým způsobem. Listy zelené olivy obsahují oleuropein, přírodní antioxidant a uklidňující látku. Osvěžuje, posiluje a obnovuje pokožku a chrání před transepidermální ztrátou vody. D-panthenol a vitamín C - účinně a rychle zvlhčují pokožku.
Pleťový tonik má zklidňující účinek a zlepšuje stav pokožky.


Vhodný by měl být pro všechny typy pleti a pro všechny věkové kategorie. Tento tonik by měl být svým popisem a složením krapet více pečující. Vůně je klasicky olivová. Není to nic dráždivého či chemického, naopak cítím jemnou vůni oliv a přírody.

Nevím, čím to je, pravděpodobně obsahem vitaminu C (běžně mi v produktech nesedí), ale mám pocit, že tento produkt na mou pleť nemá tak vynikající účinky jako výše zmíněný. Po aplikaci mívám pleť déle zarudlou a zdá se mi, že také citlivější. Určitě je perfektně vyčištěná, vyživená a hydratovaná, ale rozhodně necítím nějaké zklidnění a uklidnění… spíše naopak. Nemohu říci, že by byl produkt špatný a vyloženě mi nevyhovoval, jen bych se spíše přikláněla k variante Acai Berry.

Však to znáš… každá pleť je jiná, každé vyhovuje něco jiného. Některé produkty jsou pro nás lepší a jiné krapet horší. Produkt dopoužívám, ale znovu si jej již nekoupím.

Žádné komentáře:

Okomentovat