pondělí 11. února 2019

MLSÁNÍ zdravá raw srdíčka

Jsem moc ráda, že ti mohu představit e-shop www.justrealfood.cz, který má ve svém sortimentu vše, co potřebuješ pro racionální zdravé stravování. Miluji jídlo a miluji také zkoušet nové chutě. Tento internetový obchod ti nabízí tolik dobrot, které stojí za ochutnání! Od bio, raw až po vegan stravu.


Objednala jsem si arašídový krém pražený značky Natu, kteroujsem doposud neznala, ale velmi rychle si získala mé sympatie. Vždycky od značek ráda zkouším jejich arašídové krémy - je to takový základ, který hodně vypoví o kvalitě jejich produktů. Tento krém má 300 g a stojí 109 Kč. Poměrně cena-kvalita je naprosto božský! Sklenice je obrovská, tudíž ti dlouho vydrží.


Hlavním benefitem tohoto produktu je složení. Obsahuje totiž 100 % arašídů a nic víc! Žádné stabilizátory, aditiva, přidaný cukr, sůl ani jiné zvýrazňovače chutí. Pro zdravé a čisté stravování je tohle dokonalost! Navíc arašídy obsahují spoustu pro tělo prospěšných látek (vitamíny E, B1, B3, koenzym Q10, kyselinu listovou, hořčík a fosfor) a jsou výborným zdrojem bílkovin.


Díky tekuté konzistenci je ideální na pečení (přidej jej do koláčů, buchet), také do lívanců, domácích raw tyčinek či kuliček. Ráda si jej přidávám do kaší nebo jen tak na tousty. V tomto článku ti ukáži recept, v kterém se právě tento arašídový krém objeví!

Recept:

- 30 g arašídového krému (křupavého či jemného - záleží na tobě)
- 50 g jemně namletých ovesných vloček
- 30 g vanilkového proteinu
- 1 - 2 lžíce čekankového sirupu
- plátky mandlí (cca 20 g) či jiné ořechy
- dále můžeš přidat kokos, kakaové boby či granolu

Veškeré suroviny smíchej v míse dohromady. Pokud se ti těsto zdá příliš suché, můžeš přidat pár kapek vody. Množství i jednotlivé suroviny si můžeš upravit dle vlastních preferencí. Arašídové máslo můžeš nahradit například mandlovým, můžeš použít jinou příchuť proteinu, něco přidat nebo ubrat. Ve fantazii se meze nekladou! Těsto poté rozlož na pečící papír a vytvaruj kostku, kterou následně budeš moct rozdělit na 3 tyčinky. Nech uležet v lednici alespoň 1 hodinu. Arašídový krém ztuhne, vločky nasají vlhkost a tyčinka bude ještě chutnější!


V rámci Valentýna jsem se rozhodla vytvarovat ze vzniklého těsta pro změnu srdíčka. Je to trošku piplačka, ale výsledek rozhodně stojí za to! Tvou lásku taková rozkošná svačinka dělaná od srdce určitě potěší!


Pro maximální rozkoš pak výsledný výtvor polij navíc čokoládou. Já použila BIO RAW Čokoládu Pacari 70%. Tu jsem rozpustila ve vodní lázni a poté nalila na tyčinky/srdíčka a nechala ztuhnout. Tohle mlsání já prostě můžu! Ideální zdravá svačinka.

Žádné komentáře:

Okomentovat