úterý 15. srpna 2017

Líčení pleti v létě (recenze 3 produktů)

Příliš se nemaluji ani v zimě, ovšem v létě rozhodně nemám náladu na sebe patlat tunu make-upu, stejně by se mi v zápalu pocení roztekl. Připravila jsem si pro tebe článek s tipy, jaké produkty používám nyní v létě a jak mi vyhovují.


Makeup Revolution London Ultra Face Base Primer

Pleť mám extrémně suchou ať už je zima nebo léto, proto se neobejdu bez podkladové báze. Tato má 25ml a stojí 154Kč, což je krásná cena. Navíc se mi moc líbí design obalu, který je dívčí a působí luxusně, ačkoli se jedná o levnou značku kosmetiky. Světle růžový podklad a rose gold nápisy jsou dobrou volbou.

Tuto bázi používám i v případě, že si nedávám make-up. Má pleť s ní totiž vypadá lépe. Vyhladí nerovnosti na pleti, sjednotí pleť, zakryje vrásky a pleť s ní působí rozzářenějším (ačkoliv neobsahuje třpytky ani shimmer) a zdravějším dojmem. Nepřijdu si zkrátka jako vysušená sušenka. Tato báze je velmi mazlavá, dobře se roztírá a vytváří na pleti ochranný filtr, díky kterému ti nebude zalézat make-up do pórů. Make-up se na ni uchytí a prodlouží výdrž. Pokud na ni nedávám make-up, pouze ji zapudruji a má pleť vypadá skvěle!

Tento typ produktů se mnohdy podceňuje a já si myslím, že by jej měla mít doma každá slečna.

ASTOR Skin Match Protect

Když mám náladu se trošku zkrášlit, použiji aspoň korektor. Tento má 7ml a stojí 123Kč. Samozřejmě jej mám v tom nejsvětlejším odstínu (001 Ivory). Make-upy a korektory od Astoru mám velmi ráda, ale s tímto jsem do nynějška neměla žádnou zkušenost. Nemohla jsem se dočkat, až jej vyzkouším na vlastní kůži.

Na tomto korektoru mě zaujal jeho aplikátor. Jedná se o měkký polštářek, který má v sobě "nacuclý" produkt a manipulace s ním by měla být snazší. Když pominu fakt, jak nehygienický způsob to je, tak je to na pleti příjemné. Ovšem přesto dávám přednost zapracování korektoru do pleti pomocí polštářků prstů nebo štětce. Ale překvapilo mě, jak super to je.


Korektor je krásně jemňoučký, ale sušší. Právě díky této vlastnosti bych jej určitě doporučila mastné pleti. Má střední krytí. Nezatěžuje pleť - ta pod ním může bez problému dýchat. Není hutný, proto je vhodný i pro starší pleť a na oční okolí. Nezalézá do vrásek, necuckovatí. Navíc má ve svém složení vitamíny C a E, které pokožku vyživují a chrání.
Potřebovala bych však mnohem světlejší odstín (který se nevyrábí), proto je pro mě takřka nepoužitelný, bohužel. Jeho podtón je do růžova, což je milé překvapení - přesně tento podtón totiž vyhledávám a není snadno k nalezení. Kruhy pod očima zjemní a dokáže zakrýt nedokonalosti. Pro každodenní nošení, když nepožaduješ extrémní krytí, je to ideální.


Dermacol Invisible Fixing Powder

A v poslední fázi pleť zapudruji. Tento pudr má 13g (vydrží ti skutečně dlouho) a stojí 199Kč. Já si jej objednala v odstínu: Light. Jedná se o transparentní pudr s obsahem vzácných pigmentů pro dosažení sametového vzhledu pleti.
Součástí pudru je labutěnka s praktickým štětečkem pro jednoduchou a rychlou aplikaci. Většinou jsou tyto labutěnky u pudrů nepoužitelné a raději dávám přednost svému štětci, přesto mě tato mile překvapila. Rozhodně je použitelná a shodí se na cestování nebo hození pudru jen tak do kabelky. Navíc něco tak heboučkého jsem snad v životě neviděla! Tohle je luxus, který si nechám líbit.

Jedná se o sypký pudr, proto to chce trošku obezřetnější manipulaci, ale na to jsem si rychle zvykla. Díky této textuře je možné s tímto pudrem dělat tzv. "baking", kdy naneseš větší vrstvu pudru pod oči, necháš zapéct a poté štětečkem odmeteš to, co zbylo a "nezapeklo" se ti do pleti.

Jelikož je pudr skoro bílý - spíše tělový (transparentní) přizpůsobí se každé pleti. Občas se mi stane, že zanechá na pleti nějakou oranžovou šmouhu. Po nanesení je pleť sametově hebká, zafixuje make-up/korektor a ani v úporných vedrech se nelesknu. Samozřejmě nemám mastnou pleť, proto nemůžu posoudit, jak by se choval v náročnějších podmínkách. Mně vyhovuje a nemohu si jej vynachválit.


Žádné komentáře:

Okomentovat