středa 30. srpna 2017

RECENZE produkty z e-shopu Ladybio.cz (1. část)

Ráda bych ti představila e-shop www.ladybio.cz, který razí heslo "krásná bez chemie". Tato idea internetového obchodu se mi moc líbí, jelikož (jak víte) podporuji přírodní kosmetiku a ráda ji používám.

Jejich produkty dle slov na e-shopu:
- Jsou 100 % přírodní, veganské a netestované na zvířatech
- jsou velmi jemné a přitom účinné
- jsou samozřejmě voňavé s aromaterapeutickými účinky
- rozmazlují, pečují a hýčkají

Všechno to zní moc hezky, ale jaká je praxe? Na to se pojď se mnou podívat. V tomto článku se podíváme na zoubek konkrétně značce Balm Balm.



Balm Balm - Balzám na obličej Pelargonie

Tento balzám má 30ml a stojí 345Kč. Nachází se v roztomile růžové tubě. Barvičkou se mi trefili do vkusu, jelikož tuto dívčí cukrátkovou růžovku naprosto zbožňuji! Balení je ryze praktické, jelikož nemusíš sahat do nějakého kalíšku s krémem, jen si vymáčkneš přesně tolik produktu, kolik potřebuješ.

Hlavními složkami balzámu je bambucké máslo, slunečnice, včelí vosk, jojoba, měsíček a éterický olej z květů pelargonie. Všechny složky byly vypěstovány organicky. Na e-shopu si můžeš přečíst více informací o složení (je super vědět, co si dáváš na obličej). Právě kvůli tomu, jak přírodní tento produkt je, je nutné jej uchovávat v chladnu, aby se nerozpustil.

Dosud jsem neměla tušení, jak pelargonie voní, nyní už to vím. Je to taková květinová vůně. Abych pravdu řekla, příliš mi nevoní a myslím si, že spoustě lidem se netrefí do vkusu. Nicméně je to přírodní kosmetika, neucítíš z ní žádné chemické výpary a to se cení!


Konzistencí je to velmi lehký, extrémně mastný krém. Obsahuje malé "sdrcnuté částečky", které se snadno roztírají. Postupně se vstřebává a vyživuje tak tvou pokožku. Pokud jej chceš použít před nanášením make-upu, chvíli si počkáš, než se úplně vsákne. Na to není zcela dokonalý. Já jej využívám především před spaním. Má pokožka je po odličování a sprchování velmi vysušená a potřebuje hydrataci, výživu a trošku zklidnit. Krémem si mažu tvář, dekolt, lokty, paty a případně i další suchá místa na těle. Ráno se probudím s extrémně heboučkou, jemnou pokožkou, která působí na první pohled vitálně.

A nejen to! Balzám je vhodný také na cestování. Malé balení se vleze do každé kabelky a navíc se dá použít i k čištění pleti. Já to jedenkrát zkoušela a musím říci, že dobrý. Řasenku či voděodolný make-up to nedá, ale na takové to dočištění pleti je ideální.
Lidé, co nemají s přírodní kosmetikou zkušenosti, pravděpodobně budou šokováni těmito účinky. Pro mou extrémně suchou pokožku je to ta nejlepší možná péče, kterou ji mohu dopřát.


Balm Balm - Balzám na ruce Pelargonie

Ze stejné řady, jako byl balzám na obličej, tu mám i balzám na ruce. Obsah je opět 30ml a stojí 345Kč. Ano, za balzám na ruce je to poměrně velká částka, ale do kvalitní kosmetiky by se mělo investovat. Navíc balení je dostatečně velké, aby ti vydrželo dlouhou dobu. Design je opět sladce růžový, akorát se krém nachází v kalíšku, kdy do něj pokaždé musíš sahat prsty. Není to tedy moc hygienické, ale zrovna na ruce mi to nevadí (horší by to bylo u pleťového krému).

Vůně pelargonie je totožná jako u předchozího balzámu. Ta jde na rukou cítit pouze z počátku, postupně se vytrácí. Což někteří určitě ocení.

"Tento produkt je dokonalý pro ošetření rukou popraskaných mrazem nebo vysušených častou prací na zahradě." Ačkoliv není mráz, ani nepracuji na zahradě, ruce mám suché neustále. Netrpím vyloženě na krvavé prasklinky, ale někdy má ruce natolik suché, že se až štítím sáhnout na papír. Tento balzám by měl hydratovat, vyživovat a zklidňovat.


Balzám je na první omak tuhý. Je třeba jej nabrat a rozehřát v prstech nebo chvíli "šmidlit" v kalíšku. Poté je lehoučký, snadno se roztírá a vstřebává se krapet rychleji než výše zmíněný produkt. Dokonce je i méně na rukou mastný a ne tolik olejovitý. I tak se však bezprostředně po nanesení nedá s rukama toho moc dělat (stačí počkat 5 minutek). Opět pokud jej použiji na noc, ráno se probudím s rukama hladkýma jak dětská prdýlka. Jsou skutečně hebké, vyživené a rozhodně ne vysušené. Myslím si, že svůj úkol zastává dobře a to i na delší dobu. Není to hydratace jen krátkodobá.

Na e-shopu navíc mají takový malý tip: Stačí přidat do balzámu sůl nebo cukr pro vytvoření vlastního peelingového krému. Po nanesení a omytí teplou vodou budou vaše ruce sametově hebké. To zní zajímavě a určitě to vyzkouším, až to budu potřebovat.


Žádné komentáře:

Okomentovat