sobota 2. června 2018

RECENZE Párty Alias Velká sázka

Klasickou deskovou hru Párty Alias naprosto miluji, ale co mě baví ještě krapet více, jsou jejich různé dodatky! Již jsem nějaké recenzovala a moje testování není zdaleka ještě u konce. Tentokrát se podíváme na zoubek hře, která nese název Párty Alias Velká sázka! Podle popisu mě velmi zaujala, proto jsem ji prostě musela mít!



Hra je určena pro 4 - 20 hráčů. Ideální na velké oslavy, kdy se chceš zabavit s přáteli nebo příbuznými. Je vhodná pro 11+, ale osobně si myslím, že záleží na samotném jedinci. Věková hranice je jen orientační. Zabaví se na ní jak mladší, tak starší generace. Je jedno, jaké máš znalosti, tahle hra je pro všechny! Jedna hra by měla průměrně trvat zhruba 45 - 60 minut. Hoďka zábavy je vám zaručena!


Balení obsahuje 249 karet s 1494 úkoly (slovní, kreativní a pohybové), oboustranný herní plán ve tvaru rulety, 6 házecích žetonů, 6 herních figurek, přesýpací hodiny a navíc také plastelínu, abyste mohli úkoly také tvořit! Cena je 449 Kč a rozhodně za ty peníze hra stojí.

Jak název hry napovídá, ve Velké sázce si budeš moct sázet na spoluhráče z týmů soupeřů, že nedokáže splnit určitý úkol. Hra se tedy hraje v týmech (nejméně v diádě - dvojčlenný tým), kdy musíte plnit výzvy, které vám vyberou soupeři. Nehraje se o peníze! Hraje se o obdiv ostatních spoluhráčů, že dokážeš splnit úkol a tím ukážeš, co v tobě ve skutečnosti je! Nejsi žádná lama přece!


Úkoly jsou různé. Slovní úkoly jsou pro trénování slovní zásoby a paměti. Buď hádáš slovo, nebo používáte asociace. Například budeš muset uhádnout českého politika, na kterého jiný hráč myslí tím, že 10 x položíš otázku typu ANO/NE. Kreativní úkoly jsou mé vůbec nejoblíbenější! Budeš muset například vymodelovat balkon z plastelíny nebo nakreslit cirkusový stan. Předveď svou kreativitu! A díky pohybovým úkolům rozpohybuješ své tělo, aby hra nebyla jen o sezení u stolu. Budeš muset například předvést autobus pomocí pantomimy nebo loutkohru s určitým specifikem. U těchto úkolů si zaručeně užijete spoustu zábavy! Potvrzuji, že je to prča! Na splnění úkolu je vymezen čas přesýpacích hodin, tedy 1 minuta.


Vybrat si můžete z kratší nebo delší hry. Každý tým si zvolí figurku a sázecí žeton stejné barvy. Dále už stačí jen rozložit herní plán a na něj kartičky. Karty jsou odlišeny barevně a ikonou podle toho, jaký máš úkol. Pravidla hry jsou skutečně jednoduchá a není potřeba dlouho koumat, jak hru hrát. Návod je napsán vtipnou formou, stručně a přehledně.


Cílem hry je jako první oběhnout jedno kolo na herním plánu! Ale samozřejmě nejdůležitější není zvítězit, ale zúčastnit se a v tomto případě pobavit se. Odložte na chvíli všechny moderní technologie této doby, vypněte telefony a užijte si chvíli pohromadě při aktivitě, která vás sblíží.


Žádné komentáře:

Okomentovat