sobota 8. července 2017

Jak si vybrat ideální paletku stínů?!

Někteří z nás jsou make-upový maniaci a vlastní doma několik různých paletek očních stínů. Nicméně se mezi námi najdou i takové ženy, které by rády vlastnily jen jednu multifunkční paletku, s kterou by vyžily několik let. V tomto článku bych ti ráda poradila, jak ji vybrat.

Multifunkčnost na cestování

Pravděpodobně s touto jednou paletkou budeš také cestovat. A co je nutné? Aby paletka nezabírala v kufru příliš mnoho místa a zároveň v ní bylo, co nejvíce stínů. Hledáme tedy skladnou paletku.

Ideálně skladná je například Freedom Pro Shade & Brighten Stunning Rose paleta očních stínů s rozjasňovačem. Její cena je pouhých 99Kč a rozhodně se ti vleze do každé kosmetické taštičky. Navíc obsahuje odstíny růžové, které já naprosto miluji, jelikož k mé hnědé duhovce a porcelánové pleti perfektně sedí. Značka Freedom a její sestřička Makeup Revolution stíny zkrátka umí. Jsou bezvadně pigmentované a snadno se s nimi pracuje. Za tu cenu je to výhodný kup!




Na cestování se nám zajisté shodí také praktické zrcátko. To využiješ nejen na malování, ale kdykoliv se budeš potřebovat na sebe podívat (například při trhání obočí na dovolené).

Mnoho žen ocení multifunkčnost paletek, tedy pokud se v ní nachází i jiné kosmetické produkty, než jen oční stíny. Může to být například tvářenka, rozjasňovač, bronzer nebo oční linky. Perfektním příkladem takové paletky je the Balm Autobalm California. Její cena je 505Kč - za to se ti dostane kvalitní palety s mnohým využitím, zrcátkem a bytelným papírovým obalem (který je jen tak v meziřeči naprosto originální a božský). Stíny od The Balm jsou pověstné svou kvalitou (maximální pigmentací, minimální prášivostí, dlouhou výdrží) a já osobně mám zkušenost s jejich multifunkčními paletkami a mohu je jedině doporučit.


Kolik stínů z této paletky využiješ?

Plánuješ si pořídit dražší paletku očních stínů? Je třeba to pečlivě zvážit, aby se ti investice vyplatila. Nejlépe uděláš, pokud si vezmeš z paletky stín po stínu a budeš rozmýšlet, jak moc tento stín využiješ. Zda takové odstíny nosíš, zda ti sluší, zda jsou praktické…

Každá správná paleta by měla obsahovat jeden třpytivý bílý stín na prozáření vnitřního koutku oka. Dále jeden matný krémový stín pro oblast pod obočím. Jeden studený, hnědý, středně tmavý stín pro rozblednění (rozmazání do ztracena) a zahlazení všech nerovností. Nesmí chybět ani tmavší hnědá (případně až černá), kterou použiješ na ztmavení vnějšího koutku oka, tedy prohloubení pohledu, případně jako linku podél řas. A v neposlední řadě také různé odstíny třpytivých světlejších stínů, které dáš na celé pohyblivé víčko, a vytvoří tu správnou parádu. Naprostými perličkami jsou tzv. měňací stíny, které se z různých úhlů tváří jinak. S těmi je nejméně práce a při tom jsou efektní.



Já bych ještě doplnila, že se správnou paletkou se dá vytvořit jak decentní líčení na noc, tak i dramatičtější look na večerní příležitosti. Tohle jsou ony aspekty, které od paletek očních stínů žádám.

Dle mého názoru tyto parametry splňuje paletka Maybelline The Nudes. Ano, je to paletka drogérkové značky za 263Kč. Nicméně ji mám doma již několik let a stále ji hojně využívám. Obsahuje přesně ty stíny, které jsem výše zmínila. Jsou skvěle pigmentované a dobře se s nimi pracuje. Stíny jsou však prašivější a ne tolik máslovité, jak je zvykem u dražších paletek. Jako základ to ale dle mého názoru bohatě stačí a dokázala bych vyžít jen s touto paletkou. Maybelline nabízí už i jiné varianty, ale podle mých dostupných informací nejsou již tolik dobré.


Žádné komentáře:

Okomentovat