sobota 1. července 2017

RECENZE toaletní vody Marc Jacobs

O značce Marc Jacobs si již určitě slyšela. Jejich parfémované a toaletní vody jsou ženami oblíbené a mnoho z nich si našlo místo v ne jednom srdíčku. Já dostala příležitost otestovat dvě jejich ikonické toaletní vody. A jaké jsou? Na to se pojď podívat v tomto článku.

Marc Jacobs Daisy

Tato toaletní voda pro ženy v případě, že si koupíš 100ml, stojí okolo 1300Kč. Máš možnost si zakoupit také 50ml nebo pouhý odstřik 1ml za nižší ceny. Co se týče flakonku, ten je naprosto božský! Víčku dominuje bílá kytička - sedmikráska, která jinak fádnímu flakonku dodává ten správný šmrnc. Vesměs je to design velmi jednoduchý a pěkný, ale přesto zajímavý a dívčí. Zkrátka ideální.

Složení vůně:
- Hlava: lesní jahody, lístky fialky, červený grapefruit
- Srdce: fialka, jasmín, gardénie
- Základ: pižmo, vanilka, bílé dřevo

"Daisy kombinuje tóny sladkého ovoce, především pak jahod a grapefruitu, s pestrými akordy různých květinových vůni, nejvýraznější jsou akcenty fialky a jasmínu. Celkový dojem jemnosti pak toaletní vodě Daisy dodává esence vanilky a pižma."

Jak nám složení napovídá, bude se jednat o vůni květin a ovoce. To ve mně evokuje jaro a především léto. Jedná se o velmi lehkou a svěží vůni. Doporučila bych ji i mladším dívkám a ženám, které nejsou na příliš těžké vůně a hledají něco šmrncovního a nevinného.

Není to vůně, která by tě bouchla do nosu a rozbolela tě z ní hlava. Dokázala bych ji čuchat hodiny, aniž by se mi očuchala. Když zavřu oči, chce se mi z vůně tančit, skákat, jásat, usmívat se a vyrazit ven s kamarády se bavit. Zkrátka z ní vyzařuje optimismus.
Doporučila bych ji určitě i na každodenní nošení. Není to vůně jen na speciální příležitosti.




Marc Jacobs Daisy Eau So Fresh

A představuji ti druhou krásku, kdy 125ml stojí 1440Kč. Dále si můžeš zakoupit 75ml a odstřik 5ml a 1ml. Určitě bych u těchto dražších vůní doporučila si nejprve koupit pouhý odstřik, které ti mnohé napoví. I u této toaletní vody jsem okouzlena flakonkem. Barvy starorůžové, bílé a hravé žluté k sobě ladí a je to přesně design dle mého gusta. Bude se nádherně vyjímat na poličce či toaletním stolku každé ženy či dívky.

Složení:
- Hlava: zelené tóny, malina, grapefruit, hruška
- Srdce: jasmín, květ jabloně, fialka, liči, růže
- Základ: švestka, pižmo, virginský cedr

"Marc Jacobs Daisy Eau Se Fresh je květinově-ovocná vůně. Vyzařuje radostnou náladu a jiskřivou energičnost. Tak hravá, rozpustilá a svá. Tato originální vůně vás uchvátí energičností čerstvých malin, smyslným vánkem divokých růží a sladkými švestkami. Sofistikovaná, ale ne příliš vážná."

Řekla bych, že složení je velmi podobné výše zmíněné vůně. I tato je vhodná pro dívky i ženy, ačkoliv už bych se spíše přikláněla k 16+. Vůně je to však stále velmi hravá, rozpustilá a optimistická. Dodala bych i lehká a nevinná, ovšem s kapkou elegance a odvážnosti.

Já osobně bych se přikláněla k první toaletní vodě, tedy Daisy. Z druhé až příliš cítím grapefruit a jablka - a právě jablka dodávají vůni trochu teplého nádechu, tudíž bych ji volila spíše v zimě či na podzim.

Žádné komentáře:

Okomentovat