středa 19. července 2017

RECENZE přírodní tuhý deodorant!

Z e-shopu www.pravebio.cz jsem si objednala přírodní tuhý deodorant. Jelikož jsou v létě deodoranty a antiperspiranty velmi často diskutované téma, vyzkoušení právě tohoto produktu mě zaujalo. Ráda objevuji nové značky a ještě raději, pokud se jedná o přírodní kosmetiku.

ORGANIC ESSENCE| BIO TUHÝ DEODORANT| NATURAL|



Na e-shopu mají na výběr z různých variant tohoto deodorantu. Zaujala mě ještě vůně levandule, nicméně nakonec jsem se rozhodla pro klasiku bez parfemace. Obecně na deodorantech nemám příliš ráda intenzivní vůně, které se bijou s mým parfémem. Deodorant je pouze lehoulince ovoněn kokosovým aroma. Avšak jde cítit jen, když se na to zaměřím, jinak je takřka bez parfemace.

Deodorant má 62gramů a stojí 272Kč, což je za přírodní zázrak velmi pěkná cena. Obal je skutečně unikátní. Nachází se v papírové tubě (klasicky z něj deodorant vytlačíš zmáčknutím spodní části), kterou je možno recyklovat (velký palec nahoru za tento nápad!!!). Samotný design je příjemný, pěkný a oceňuji dobře zvolené barvy. Tato světle modrá navozuje pocit svěžesti, což od deodorantů očekáváme.

Navíc není testovaný na zvířatech! Na e-shopu si můžeš přečíst více informací, které tě jistě potěší.
Pár slov o složení: "Tento inovativní tuhý deodorant obsahuje pouze pečlivě vybrané BIO složky, certifikované v rámci programu USDA, a samozřejmě neobsahuje hliník a alkohol. Nejvýznamnější složku představuje BIO panenský kokosový olej, který má dvojí účinek - bojuje proti bakteriím způsobujícím zápach a zároveň zklidňuje a pečuje o pokožku podpaží. Obsažená jedlá soda taktéž neutralizuje bakterie způsobující zápach a zajišťuje dlouhotrvající, vytrvalou ochranu po celý den."
V horku je doporučeno deodorant skladovat v lednici a reaplikovat během dne podle potřeby.

Složení je právě to, co na přírodních deodorantech oceňuji nejvíce. Vyhledávám pouze a jen deodoranty bez hliníku a alkoholu, které můžeš použít bezprostředně ihned po holení. A je tomu skutečně tak. Mou citlivou pokožku nijak nedráždí a nezpůsobuje mi žádné alergické reakce či nepříjemný pocit.


Deodorant by měl nejlépe fungovat ihned po osprchování, kdy potní bakterie je eliminována. To mně vyhovuje, jelikož si každý ráno dávám sprchu a poté deodorant nanáším. Po nanesení je vhodné posečkat pár minut, než se deodorant vsákne do pokožky, jelikož je na bázi kokosového oleje a ten je všeobecně mastný.

A nyní již k samotným zkušenostem s tímto deodorantem. V první řadě je třeba říci, že se jedná o deodorant, nikoliv antiperspirant. Deodoranty mívají za úkol "pouze" zamaskovat nepříjemný zápach, dodat pocit svěžesti, nikoliv zbavit nás pocení tím, že stáhne póry a zabrání tak úniku nečistot z těla (což jen tak mimochodem není pro naše tělo správné). Ale přesto mám s tímto deodorantem pocit, že pocení je mnohem lepší! Navíc, jelikož jej skladuji v ledničce, nádherně při nanášení chladí.

Já si jej nemohu vynachválit. Aplikace je příjemná. Celý systém a filosofie produktu mě baví. S mou pokožkou bezproblémově souzní. Cítím se s ním svěže, čistě a voňavě. A dokonce zvládá i úmorná horka. Mohu jedině doporučit!

Žádné komentáře:

Okomentovat