pondělí 24. dubna 2017

RECENZE štětce na obličej značky BrushArt

Abych pravdu řekla, značku BrushArt jsem doposud neznala. Specializuje se na výrobu štětců všeho druhu a to je, panečku, výběr! V jejich sortimentu najdeš skutečně každičký štětec, který potřebuješ k vytvoření bezchybného looku a pak také nějaké speciální navíc, které do své sbírky zařadí praví make-up gurmáni.

Já jsem od e-shopu www.notino.cz dostala na testování opravdu mnoho štětců této značky, proto jsem se rozhodla recenzi rozdělit na 3 části/články. Dnes se budeme zabývat štětci na tvář, příště těmi na oči a v posledním článku nějakými zajímavými kousky do sbírky.

Ceny jsou poměrně lidové, což mě velmi mile potěšilo. V první řadě bych ráda řekla něco k designu štětců. Rukojeť je naprosto nádherná. Jedná se o dřevo, které je růžové a třpytí se. Osobně nemám ráda ony duhové štětce, které jsou kombinací barev, jako je fialová, tyrkysová, růžová a do toho zelená nebo modrá. To mi přijde až příliš. Dávám přednost jednoduché kráse. Baby pink je barva sezóny a já tuto barvu miluji! Třpytky už jsou jen malý holčičí detail. Vrchní část rukojeti je kovová stříbrná (taktéž dle mého gusta, jelikož zlatu příliš neholduji). Štětinky jsou černé, což je v případě make-upu praktičtější, než bílá.

Na výběr máš ještě z jejich klasické černé řady a designu modrých rukojetí, které jsou taktéž velmi pěkné. Růžová řada se společně s modrou nazývá Basic.Zakoupit si můžeš také sadu.

Štětinky jsou syntetické, tudíž tyto štětce ocení také vegani (+ já) a lidé alergičtí na přírodní vlas. U zvířecích chlupů bývá onen problém, že štětinky (stejně jako nám vlasy) vypadávají. U těchto štětců tento problém není. Jen občas vypadne nějaký ten "vlásek", ale s tím se počítá. Kvalitu hodnotím velmi pozitivně.
Vesměs jsou všechny štětce na tváři velmi příjemné. Nádherně heboučké a dokázala bych si jimi (obzvlášť tím velkým na pudr) jezdit po tváři hodiny a hodiny. Tento luxus a komfort u štětců vyžaduji. Nejsou to tedy žádné nepříjemné a nekvalitní "šunty".

Na e-shopu navíc najdeš potřebné informace, jak pečovat o tyto štětce a prodloužit jejich životnost: "Pokud používáte štětce BrushArt každý den, doporučujeme je prát jednou týdně. Promněte štětce ve vlažné vodě spolu s jemným mýdlem nebo přípravku, který je pro tento účel určený. Snažte se vyhnout kovové části a rukojeti. Pokud je ve štětci usazený velmi odolný makeup, můžete k šamponu přidat sodu. Nechejte štětce chvíli namočené a poté je pod tekoucí vodou vymyjte, dokud nebude stékající voda úplně čistá. Zbylou vodu pak z vlasů štětce opatrně vymačkejte a vytvarujte vlasy do původního stavu. Nechejte přirozeně uschnout ve vodorovné nebo svislé poloze s vlákny směrem dolů. Správná péče prodlouží vašim štětcům jejich životnost a zaručí správné nanesení makeupu."



A nyní se již vrhneme na jednotlivé štětce:

BrushArt Basic Pink štětec na make-up
Štětec stojí 149Kč. Je to klasický Flat-Top Kabuki Brush. Rovně střižený, bohatý na štětinky, ovšem ocenila bych trošku kratší štětiny. Tyto mají tendenci díky své délce se ohýbat a aplikace s ním je krapet složitější. Ovšem je velmi příjemný a nevytváří na pleti šmouhy. Doporučuji jej na tekutý make-up, který zapracuješ "ťupkáním" po tváři a následnými krouživými pohyby.


BrushArt Basic Pink štětec na tekutý make-up
Tento štětec stojí pouhých 119Kč. Je určen na tekutý make-up, ale také bych jej použila i na konturování, kdy na vystouplé části obličeje naneseš světlejší make-up (korektor) a na kontury tmavší. Při rozmazávání make-upu po celém obličeji bohužel dělá šmouhy, ovšem využití našel při zapracování korektoru pod očním okolím. Na to je skvělý.


Tento štětec stojí 199Kč. Pokud máš ráda skutečně obří štětce na pudr, pak směle do něj. Na štětiny je skutečně bohatý. Na tváři je mega příjemný. Aplikace pudru je s ním velmi rychlá. Je střižen do obloučku. Já osobně raději pudr vklepávám pečlivě do pleti, proto tento štětec není pro mě úplně vhodný. Ale věřím, že mnoho z vás jej zajisté ocení.


BrushArt Basic Pink štětec na tvářenku
Dále byl součástí mého balíčku tento štětec, který stojí 169Kč. Primárně je určen na nanášení tvářenky, ovšem dá se použít i na konturování (na bronzer, konturovací pudr, rozjasňovač). Ve fantazii se meze nekladou a nemusíš vždy používat štětce podle toho, na co jsou určeny. Najdi si to, co tobě vyhovuje nejvíce. Je střižen šikmo a přesto dokulata. Opět je bohatý na štětiny. Velmi snadno se s ním produkt roztírá do ztracena. Nedělá šmouhy.


BrushArt Basic Pink oprašovací štětec
Tento štětec ve tvaru vějíře stojí 139Kč. Jedná se o štětec určený na rozjasňovač a na oprášení pod očním okolím, pokud ti tam opadají stíny z víčka. Osobně bych tedy ani nenašla jiné využití tohoto štětce. Velmi pěkně uchytí a nanáší produkt (vytvářej E na svém obličeji: nad obočím, pod obočím, nad lícními kostmi). Osobně si myslím, že to není štětec, který bys nutně potřebovala mít ve své sbírce. Na nanášení rozjasňovače se dají použít i jiné. Ovšem pokud rozjasňování miluješ, pak směle do něj. Je sice méně bohatý na štětiny, ale to je u těchto vějířků zvykem.

Žádné komentáře:

Okomentovat