pátek 2. listopadu 2018

MLSÁNÍ aneb Fit-day balíček na pečení

Ráda bych ti představila e-shop www.fit-day.cz. Tento internetový obchod nabízí ve svém sortimentu vše pro zdravé stravování. Od proteinů, mléčných koktejlů, koláčků po superfood, různá semínka a ořechy. Myslím si, že na své si zde přijde skutečně každý. Jejich produkty však mají mnohem více benefitů. Ve filosofii svého obchodu avizují produkty 100% přírodní, 0% chemie, 0% laktóza, sója nebo přidaný cukr. A to už stojí za povšimnutí!

Jelikož ráda zkouším něco nového a ještě k tomu v rámci čistého stravování, vytvořila jsem na e-shopu bohatou objednávku. Jednotlivé produkty ti v následujících článcích představím.



Fit-day balíček pečení 3x90g + shaker zdarma

Na e-shopu mě jako první nejvíce zaujal výhodný balíček, který se skládá dohromady ze čtyř produktů. Je skvělé mít možnost si takto zakoupit vícero menších balení, abys otestovala, zda ti to chutná. Následně pak můžeš zainvestovat do větších balení.

Fit-day proteinové palačinky čokoláda

Ráda bych začala proteinovými palačinkami. Balení má 90 g a samostatně stojí 99 Kč. Samozřejmě je možnost zakoupení obsahu 600 g za 429 Kč. Takové malé balení ti vystačí na 3 palačinky, tedy na 3 chutné snídaně či svačiny. Součástí balíčku není odměrka, ale stejně se dá předpokládat, že doma každý jednu má a tu opakovaně používá. Není potřeba jich vlastnit 10.

Palačinky jsou s čokoládovou příchutí. Rozhodně bych ocenila navýšení sortimentu i o další různé varianty, jelikož tento produkt mě baví! Příprava je skutečně jednoduchá a rychlá. Do 100 ml vody přidáš 2 odměrky směsi (30 g) a protřepeš v shakeru, který se nachází ve výhodném balíčku. Protřepání trvá chvilku a již se kuchyní rozline vůně kakaa. Poté naleješ vzniklé "těsto" na pánev s olejem a smažíš z každé strany cca 3 minuty. Jakmile se začnou na palačince tvořit bublinky, je na čase ji otočit a udělat z druhé strany.


Výsledkem je jedna menší (zato tlustší) palačinka, která bohatě vystačí na svačinku nebo snídani. Rozhodně nemohu říci, že by se jednalo o malou porci. Díky velkému obsahu bílkovin zasytí na dlouhou dobu a ty nebudeš mít hned hlad. Navíc je to takové mlsání bez výčitek. Chuťově rozhodně není přeslazená, což oceňuji. Jde z ní velmi cítit kakao - pokud jsi milovník, tohle je pro tebe to pravé. Já si palačinku zakápla čekankovým sirupem, ten do ní nasákl a byla hned o něco vláčnější. Také jsem přidala na dochucení řecký jogurt. Ty si ji můžeš dát například s tvarohem nebo džemem, přidat oříšky a ovoce. Ve fantazii se meze nekladou.


Jedna porce vychází na krásných 114 kcal, což jistě oceníš při redukci váhy. Pouze 1,4 g tuků a 8,5 g sacharidů je pěkné skóre. Potěšilo mě také 1,2 g vlákniny a pro sportovce 13,7 g bílkovin. Směs se skládá především z ovesných vloček, hrachového proteinu a kakaa. Přidána je také guarová guma, což jsem ráda, že ne xantanová. A jako sladidlo je použita stévie. Vše tedy přírodní, bez přidaného cukru a chemie. Složení je tedy chvalitebné!

Fit-day proteinový koláč - čokoládový, mrkvový se skořicí

Určitě jsi zaznamenala velký hit, tzv. mugcakes. V tomto výhodném balíčku se nachází 2 pytlíčky 30 g k přípravě právě mugcakes. Samostatně opět stojí 99 Kč a dá se zakoupit i větší balení. Proteinový koláček se prodává ve dvou chuťových variantách. Jako první jsem vyzkoušela čokoládu, následně mrkvový se skořicí.

Příprava tohoto koláčku už snad nemůže být jednodušší. Do 50 ml vody přidáš dvě odměrky (30 g) směsi. Poté pečlivě zamícháš, dokud ti nevznikne těsto. Tohle těsto vychází tak akorát do dvou silikonových forem na muffiny. Pak už jen vložíš do mikrovlnné trouby na 1 minutu 30 sekund na 900w. Po pár sekundách můžeš cítit z mikrovlnky příjemnou vůni čokoládového koláčku (u prvního), případně skořice (u druhého). Je možné si svůj mugcake připravit také v troubě. Návod najdeš na e-shopu.

Moc se mi líbí, že je to snadný a rychlý způsob jak si připravit teplou snídani. Když je venku zima, rozhodně je lepší tělo vnitřně zahřát, než se vydáš ven. Mugcake jsem si ozdobila čekankovým sirupem a řeckým jogurtem - to je má oblíbená kombinace. Ty samozřejmě můžeš přidat jogurtový nápoj, tvaroh, mascarpone, ořechové máslo/krém, džem/marmeládu a dochutit různými oříšky, ovocem a sirupy. Rozhodně doporučuji experimentovat a objevovat, jaká kombinace je nejlepší. Jídlo je zábava a nezapomeň, že jíme také očima.


Čokoládová varianta mě mile překvapila tím, že mugcake není přeslazený, čehož jsem se obávala. Je sladký tak akorát. Ani s čokoládou to není přehnané - pouze decentní chuť. Dezertík mi velmi chutnal a užívala jsem si jeho vláčnost a křupání malých kousků surovin, které jsou ve složení. Taktéž musím uznat, že z něj jde hodně cítit chuť jablíčka. To je taková ideální snídaně na podzim.


Ještě podzimnější variantou je pak varianta mrkvového koláčku se skořicí. Ten je rozhodně sladší než výše zmíněný čokoládový. Jak tomu bývá u mrkvových koláčů, mrkev v něm cítit nejde. Zato skořice ovládla mé chuťové buňky! Mňam mňam.


Složení čokoládového mugcake se skládá především z ovesných vloček, sušeného vaječného bílku, kakaa, kokosu, jablka a dále mandle, sušený banán, hrachový protein a prášek do pečení. Žádný přidaný cukr, umělá sladidla nebo jiná chemie. Produkt je přírodní a bez laktózy a vhodný také pro vegetariány. Složení mrkvového mugcake se skořicí je velmi podobné. Nachází se tam navíc sušená karotka, sušená hruška a mletá skořice. Veškeré benefity jsou i zde.

Oba mugcakes mají nízkou energetickou hodnotu (127 kcal, 121 kcal) a velmi bohaté výživové hodnoty. Málo tuku, hodně bílkovin a dostatek vlákniny. Tohle je mlsání, u kterého se nemusíš cítit provinile. Tvé tělo dostane, co potřebuje. Mugcake tě zasytí na dlouhou dobu a navíc si při papání pochutnáš. Já jsem, co se týče jídla, vybíravá a tohle mohu doporučit!

A co více říci? Produkty byly vyrobeny s láskou v České republice a já vždycky ráda podpořím to, co se tvoří tady u nás!

Slevový kód: michaela15 - tento slevový kód je platný do konce listopadu a sleva je na 15% z nákupu.

Žádné komentáře:

Okomentovat