sobota 10. listopadu 2018

MLSÁNÍ dopřej luxus svému bříšku aneb LifeLike ořechové krémy!

Znáš e-shop www.lifelike.cz? Já se o tomto českém výrobci ořechových másel dozvěděla díky slečně, která se na Instagramu jmenuje jako Misssannaa. Tato sympaťanda podporuje zdravé a hlavně čisté stravování, což je mi jako téma blízké. Neodolala jsem, objednala jsem si nějaké ty ořechové krémy a žaludek se mi zalil slastí! Nejen že to je chuťově bezchybné, ale především bez chemie, bez přidaného cukru, bez palmového oleje, lepku a jsou veganské. Českou značku vždy ráda podpořím, proto ti tuto mou další objednávku mile ráda ukážu.

Na e-shopu najdeš mimo tato ořechová másla také další potraviny, například greenfoods, tyčinky, oříšky, džemy, mouky, sladidla a mnoho dalšího.



Protein cashew coconut & white chocolate

Balení tohoto krému má 300 g, což je množství, které mně vydrží zhruba 10 dní, pokud se tedy opravdu držím! Konkrétně tato varianta bylo moje první setkání s touto značkou. Zamilovala jsem se po první lžičce, protože tohle je pecka!


Hlavní složku tohoto krému tvoří kešu ořechy. A kdo by nemiloval kešu ořechy? Mají sice vysoký obsah tuků, zato zdravých a pro tělo prospěšných tuků. Další složkou ve složení je kokos. Kdybych se nejmenovala LadyVanilka, pravděpodobně bych se jmenovala LadyKokos, jelikož kokos miluji. Strkám ho do pečení, do smažení, do kaší, do jogurtu, do všeho… Navíc kokos obsahuje: "proteiny, karbohydráty, nasycené tuky, vápník, křemík, fosfor, hořčík, chlór, draslík, síru, vitamíny B1, B2, B3, B6 a C." a to jsou všechno důležité látky pro tvé tělo. Pro ještě lahodnější chuť přidali do krému bílou čokoládu. To je taková má neřest, kterou nejčastěji zaháním chutě na sladké. A musím uznat, že do tohoto krému ladí jedna báseň. To je třešinka na dortu, která dodává produktu ten správný šmrnc. A aby krém zasytil a byl nutričně výživný, nachází se v něm syrovátkový koncentrát s 80% podílem bílkovin ze slovenské mlékárny.

Krém je samozřejmě bez chemie, bez konzervantů, aromat, umělých sladidel, palmového oleje a také vhodný i pro bezlepkáře.


Chuť je krásně krémová, jemná, není to nic zbytečně přeslazeného a hlavně nic chemického. Tady ucítíš SKUTEČNÉ chutě. Vzhledem k čerstvosti "másla" je dobré jej spotřebovat již do 2 týdnů od otevření. Pokud chceš, aby byl krém hustý na lžičku, pak jej můžeš uchovávat v ledničce. Já jej skladovala ve spíži, kde je příjemný chládek. Pokud jej necháš chvíli na stole, pěkně se rozteče a bude tekutější. Taková konzistence se pak hodí při pečení, nebo pokud si chceš krém nanést na toust, na koláč nebo například do kaše. Já osobně zrovna tento produkt jím nejraději samotný na lžičce. Je tak chutný, že k němu nepotřebuji ještě další chutě a raději si jej pořádně vychutnám do poslední kapky.

Objednávej na https://www.lifelike.cz/e-shop/200/protein-cashew-coconut-white-chocolate-300g.html za 189 Kč, což je velmi příznivá cena za takovou kvalitu.

Lískooříškový krém s čokoládou

Asi každého druhého člověka při pohledu na tento krém napadne NUTELLA! Osobně jsem nikdy Nutelle neholdovala a o to více ne, když jsem si přečetla složení. Tento krém se s Nutellou rozhodně nedá porovnávat. Nejen že má lepší složení, ale také mi mnohem lépe chutná (to je ovšem můj subjektivní názor). Také tohle balení má 300 g a stojí 175 Kč.


Jaké jsou nesporné výhody? Produkt je bez palmového oleje, emulgátorů, konzervantů, bez přidaného rafinového cukru, bez umělých sladidel, bez lepku a vhodný také pro vegany. Najdeš zde pouze a jenom přírodní složení, tedy lískové ořechy a 100% čokoládu z Ekvádoru. S tímhle mlsáním se tvé tělo popere snadněji než s chemickou slátaninou.
Co se týče chutě, tak nečekej sladkou bombu. Chuť je spíše hodně kakaová, skoro až hořká s ocáskem v podobě lískových oříšků. Zažene chuť na sladké, ale zároveň ti jej udrží v přijatelné rovině. Někteří lidí mívají ve zvyku na slazení přidávat. Snědí něco sladkého, pak potřebují ještě více sladkého a takto stupňují a stupňují. Vzniká závislost na sladkém, kterou pak přejídají něčím slaným. A tento koloběh pokračuje: sladké, slané, sladké, slané… co takhle se raději vrhnout do něčeho chutného a přírodního? Nebuď otrokem chemie.


Krém je hodně sytý, proto mi stačí lžička a mám dost. Ráda si jej mažu na pufované chleby, na celozrnný toust, palačinky, lívance, mugcakes, cupcakes… Nebo jej přidávám do kaše. Ve fantazii se meze nekladou! Dozdobit jím můžeš cokoliv tě napadne. Například moje máma má nejraději tento krém v mléčných výrobcích - v jogurtu, tvarohu nebo zakysané smetaně.


Pistachio vanilla & white chocolate

A jako poslední tu mám pořádnou exkluzivitu! Krém má opět 300 g, ale jeho cena je krapet vyšší - 219 Kč. I u tohoto krému najdeme benefit, jako třeba že je bez palmového oleje, emulgátorů a konzervantů, bez přidaného rafinovaného cukru, bez umělých sladidel, bez lepku - zkrátka čisté a přírodní složení.


V krému se nachází pražené pistácie. Ty jsou prospěšné především pro jejich vysoký obsah vlákniny, omega-9 nenasycených mastných kyselin, fytosterolů, provitaminu A, vitaminů skupiny B (B1, B2, B3), vitaminu E, hořčíku, zinku a selenu. Jsou samy o sobě dost sladké, proto i tento krém řadím mezi ty nejsladší. Bílá čokoláda s vysokým obsahem kakaového másla tomuto krému dodává jemnou chuť a vanilka z Madagaskaru pak sladkou vůni. A proč je tento krém do zelena? Nejen kvůli pistáciím, ale především kvůli extra panenskému olivovému oleji s tmavě zelenou barvou a výraznou olivovou vůní.


Také tento krém doporučuji spotřebovávat co nejrychleji vzhledem k jeho čerstvosti. Ale věř mi, že to je taková droga, že bude fuč cobydup. Pokud jej necháš v ledničce, bude tuhé konzistence na lžičku, pokud na teplejším místě (ovšem do 25 stupňů), tak bude řídký. Takovou pochoutkou pak můžeš polít, cokoliv tě jen napadne. Výslednému jídlu dodá sladkou chuť a originální vůni.



Navíc momentálně mají na e-shopu limitovanou edici Mandlový krém s perníkovým kořením. Tento produkt přímo volá VÁNOCE! Mňam!

Žádné komentáře:

Okomentovat