čtvrtek 8. listopadu 2018

MLSÁNÍ aneb Fit-day dobrůtky

Ráda bych ti představila e-shop www.fit-day.cz. Tento internetový obchod nabízí ve svém sortimentu vše pro zdravé stravování. Od proteinů, mléčných koktejlů, koláčků po superfood, různá semínka a ořechy. Myslím si, že na své si zde přijde skutečně každý. Jejich produkty však mají mnohem více benefitů. Ve filosofii svého obchodu avizují produkty 100% přírodní, 0% chemie, 0% laktóza, sója nebo přidaný cukr. A to už stojí za povšimnutí!

Jelikož ráda zkouším něco nového a ještě k tomu v rámci čistého stravování, vytvořila jsem na e-shopu bohatou objednávku. Jednotlivé produkty ti v následujících článcích představím.

Lískové ořechy PREMIUM

Také tak miluješ oříšky všeho druhu? Právě lískáče patří mezi mé nejoblíbenější. Jsou chuťově nevýrazné, proto si také myslím, že budou chutnat většině lidem. Zároveň je to takové zdravé mlsání, když máš na něco chuť. Můžeš si je přidat do jogurtu, ovesné kaše nebo jimi dozdobit lívance, palačinky či nějakou buchtu. Ve fantazii se meze nekladou!
Já si objednala balení 100 g za 39 Kč, což je příznivá cena. Jak asi dobře víš, ořechy bývají větší investicí.

Lískové ořechy mají vysoký obsah tuků, proto jich nedoporučuji sníst moc (bohatě stačí malá hrst). Dobrou zprávou však je, že obsahuji vysoce kvalitní tuky. "Najdeme v nich především vitaminy skupiny B, (B1, B6), karoteny, v tuku rozpustný vitamin E, je v nich zastoupen dokonce i vitamin C. V lískových oříšcích najdeme draslík, vápník, fosfor, hořčík, železo, měď, bor, mangan, zinek, chrom, selen a další." Dalším benefitem je fakt, že jsou snadno stravitelné, zlepšují paměť (tzv. brainfood), jsou vhodné pro vegany i paleo stravu a také si jej mohou dovolit i diabetici.




Chia semínka

Chia semínka v mém jídelníčku rozhodně nesmí chybět. Jsou vynikajícím zdrojem vlákniny, obsahují plno antioxidantů, bílkovin, vitamínů a minerálů a také jsou nejbohatším známým rostlinným zdrojem esenciálních mastných kyselin. "Chia semínka obsahují 32 % tuku, z toho je 60 % omega-3 alfa-linolenové kyseliny." Další benefity těchto zázračných semínek si můžeš přečíst na webu. Budeš se možná divit, jak skvělé jsou.


Já si ráda chia semínka přidávám do jogurtu, ovesné kaše, do koktejlů, ale ze všeho nejradši si dělám jednoduchý a rychlý chia puding! Potřebuješ jen 100 ml mléka (rostlinné či živočišné - záleží čistě na tobě). Do mléka přidej sladidlo dle tvého gusta. Můžeš použít například stévii, já přidala čekankový sirup. Do tekutin přidej cca 6 lžic chia semínek a dále například nastrouhaný kokos. Vzniklý "výtvor" dej na noc do ledničky. Chia semínka mají schopnost vázat na sebe vodu a tím tvoří jemný, zdravý a lehce stravitelný gel. Mléko tím dostane gelovou konzistenci, ztuhne a vytvoří dojem pudingu. Puding můžeš nechat ve sklenici nebo vyklopit a dozdobit džemem, ořechovým krémem či dochutit sirupem. Ve fantazii se meze nekladou. Chutná a zdravá svačinka je na světě!

Kakaové boby drcené BIO 400g

Kakaové boby jsou potravinou, kterou jsem měla dlouho na svém wishlistu. Konečně jsem se odhodlala je zařadit do mého jídelníčku. A proč zrovna kakaové boby? Jsou velmi bohaté na minerály (hořčík, vápník, železo, zinek, draslík, fosfor). Obsahují velké množství antioxidantů, jsou zdrojem beta-karotenu, aminokyselin, omega-3 mastných kyselin… a na webu jsem se také dočetla jednu zajímavost: "Kakaové boby si zamilovali zejména studenti, kteří velmi rychle zjistili, že jim pomáhají ve studiu. Tedy, abychom byli přesnější, pomáhají správné funkci jejich mozku".



Z bobů si můžeš vytvořit staré dobré kakao jako od babička. Můžeš je přidávat do pečení (muffiny, cupcake, buchty) nebo například při dělání lívanců. Já je plánuji dávat do ovesných kaší, jogurtu, tvarohu, rýže a kuskusu nasladko… a možná objevím i další možnosti, kam boby výtečně sednou.

Boby jsou samostatně hodně hořké, vůbec ne sladké. Pozřít mi je dělalo velký problém. V kombinaci například s jogurtem dodávají příjemnou kakaovou chuť. Pokud máš problém sníst samostatně bílý jogurt, jelikož je pro tebe příliš kyselý, tohle je možná varianta, jak si jej ochutit. Navíc je to zdravé a to je nejdůležitější!


Slevový kód: michaela15 - tento slevový kód je platný do konce listopadu a sleva je na 15% z nákupu.

Žádné komentáře:

Okomentovat