čtvrtek 15. listopadu 2018

RECENZE Makeup Revolution London by Petra ♥

Když jsem zjistila, že bloggerka a youtuberka Petra LovelyHair ve spolupráci s Makeup Revolution vytvořila paletku očních stínů, věděla jsem, že ji potřebuji. Peťa je dle mého názoru mistr ve svém oboru. Ví, co dobrá paletka potřebuje, proto jsem do ní vkládala velké naděje. Navíc ty barvičky? Ty jsou prostě dle mého gusta!



Makeup Revolution London by PetraProfesionální paletka očních stínů má 28,8 g a stojí pouhých 360 Kč, ačkoliv by se dala srovnat s high-end produkty. Petra pro nás chtěla jen to nejlepší, tudíž se vykašlala na zrcátko v paletce (které já běžně stejně nepoužívám) a místo něj naplnila paletku dvojitou dávkou stínů. Dohromady se v ní tedy nachází 36 stínů. Některé jsou extra třpytivé, jiné se shimmerem a další matné.



Nemohu tady opomenout okomentovat také design samotné paletky. Krabičku navrhoval manžel Míra a koresponduje s kolekcí řas PLH beauty. Hnědý mramor a rose gold nápis působí luxusně, a přesto ne suše či nudně. Krabička ti přijde zabalená v plastu a dále samotná paletka uvnitř je pro všechny případy zabalená v bublinkách. Při objednání se jí tedy nemůže nic stát. Tohle mají promyšlené!


Design paletky je ve znamení matné černé, která se sice prsty opatlá, ale tomu by tak bylo i v případě zvolení lesku (z druhé strany je lesklá). Nápis "by Petra" je velmi vkusný. Zavírání je skutečně kvalitní, panty nejsou nějaké "lomcavé", krásně drží tak, jak je dáš. Uvnitř se nachází fólie, která mi tam překážela, tak jsem ji oddělala. Následovala otázka, zda se stíny do sebe budou prášit? Nemusíš se bát, neděje se tak. Na to, jak je paletka bytelná, není vůbec tlustá, tudíž skladná a vhodná i na cestování.


Jednotlivé názvy stínů jsou vepsány přímo do paletky, což je nejideálnější možnost. Petra si s názvy skutečně pohrála. Jsou trefné a některé humorné. Jak sis jistě všimla, tak jedna strana paletky je studenější a druhá v teplejších tónech. Není tomu tak na obou stranách na 100 %. Některé stíny jsou "sporné", jiné spíše neutrální. Ovšem na první pohled je poskládána moc hezky. Ani si nedovedu představit, kolik práce za tím muselo být!


Jelikož jsem porcelánová bledule s šedým nádechem vlasů a růžovým podtónem pleti, věděla jsem, že studenou stranu paletky rozhodně vynosím. To jsou moje barvy! Maximálně oceňuji odstíny růžové a fialové, které navíc k mé hnědé duhovce nádherně ladí. Tyto barvičky nosím, pokud chci zazářit. V paletce není nouze o různé přechodové odstíny. Jedná se o matné hnědé v různých intenzitách a podtónech. Tohle mi ve všech paletkách chybělo! Navíc se tu pak nabízí ta možnost celomatného looku.


Teplejší strana paletky je pro mě možnost se vyřádit. Oranžové ani červené odstíny ve své kosmetické sbírce nemám a to si myslím, že je velká škoda! Na podzim je rozhodně vytáhnu ven. Barvička Canary nemá být sytě žlutá, ale Petra ji zamýšlela k zahlazení okrajů stínů, pokud jim chceš dodat žlutý nádech. Unikátní to stín! Také se v paletce nachází exkluzivní "měňací" stíny, které stačí dát na celé pohyblivé víčko, ztratit okraje a udělají velkou parádu… aneb hodně muziky za málo peněz.

Co se týče kvality stínů, tak je to klasický Makeup Revolution - možná ještě krapet lepší. Stíny jsou nádherně máslovité, bez problému se blendí a vrství, skoro vůbec nepráší a neopadávají z víčka. V průběhu dne se neslévají do vrásek a neztrácí na intenzitě (to jsou mé subjektivní pocity). Třpytivé stíny jsou maximálně pigmentované a ještě více to umí rozjet, pokud si navlhčíš štětec fixačním sprejem. Některé matné stíny jsou na tom s pigmentací hůře a jsou i krapet sušší, ale to je u této textury a finishe prakticky standard.

Na fotografii dole můžeš vidět můj výběr těch nejkrásnějších odstínů. Vesměs se jedná o třpytivé až metalické stíny, které stačí dát na celé pohyblivé víčko, rozmazat okraje a je vymalováno! Efektní a jednoduché.


Já osobně vůbec nejsem zklamaná! V paletce mi nic nechybí. Na extrémně třpytivý vnitřní koutek nejsem (ne na běžné denní nošení), modrou na víčkách nenosím vůbec a od zelené jsem také již dávno upustila. Paletka je variabilní - dá se s ní vytvořit nespočet looků. Jen pohled na jednotlivé stíny mě inspiruje. Nemohu se dočkat, co vše s paletkou vytvořím. A určitě ti v dalším článku ukážu stíny v akci.

Žádné komentáře:

Okomentovat